איך לבחור סכין שף מקצועית?
בעידן בו שולטות בפריים טיים תוכניות אוכל אהובות כמו מאסטר שף ומשחקי השף ועוד פורמטים שקשורים לקולינריה, אין פלא שבשלנים חובבים רבים מעוניינים לשדרג את הביצועים ומחפשים להצטייד בציוד איכותי של שפים.
סכין מהווה פריט חיוני בכל מטבח וסכין שף היא סכין רב תכליתית שתוכל לשרת אתכם בנאמנות בעבודות החיתוך, הקיצוץ, הפריסה של מרכיבים רבים בדרך להכנת מנה משובחת.
מעוניינים להשקיע ברכישתה של סכין שף מקצועית ויעילה? לפניכם מספר פרמטרים שיש לבדוק בתהליך הבחירה מגודל דרך חדות ועד נוחות אחיזה.
המידות המבוקשות
סכיני שף מעולות לחיתוך של מגוון חומרי גלם כמו ירקות, דגים ובשרים כאשר האורך והרוחב תלויים בפונקציה אותה אתם מייעדים לסכין כמו חיתוך של נתח גדול, אך גם בהעדפה אישית בהתאמה ישירה לגודל כף היד – על מנת שתוכלו לאחוז בסכין בצורה מיטבית.
ברוב המקרים הסכין תהיה באורך של 20 ס"מ, אך יש גם סכינים קצרות יותר באורך של 10 ס"מ. בכל מקרה, דגם ארוך יותר יתאים לירקות כמו דלעת ונתחי בשר וסכין קצרה לחיתוך שטוח.
נפלאות הלהב
החומר ממנו עשוי הלהב קריטי לביצועים ולרוב ההעדפה תהיה לטובת סכין עם להב העשוי מפלדת אל חלד חזק ועמיד בפני קורוזיה.
היום יש גם תוספת של פלדלת ניטרום המשדרגת בעמידות וחדות. חשוב שהלהב יהיה מספיק חד לביצוע החיתוך, אך יש להשחיז אותו במשך הזמן כדי לשמור על התוצאות ולהשיג חיתוך טוב.
כדאי לדעת שסכינים איכותיות מכילות כמות גבוהה של פחמן ולכן גם קלות יותר להשחזה וזו הסיבה גם שנוטים להשתמש בהן במשך שנים ארוכות. פלדת הסכין בעלת תכולת פחמן גבוהה גם תישאר חדה למשך זמן ארוך.
סכינים איכותיות עברו טכניקות שונות של התקשות פלדה להקניית עמידות מקסימלית.
חפשו באילו פלדות משתמש היצרן ומה ההרכב ושימו לב שלעיתים סוג הפלדה אפילו חרוטה בתוך הלהב לידיעה. שימו לב שישנם גם סכינים בעלי להב משונן לחיתוך. בעזרת קצה הסכין ניתן לחתוך ובחלק השטוח הרחב של הלהב משתמשים לכתישה וריסוק.
חשוב לדעת גם שמבחינת רוחב, קל יותר לתמרן הוצאת גלעינים או הוצאת מילוי וחיתוך לקוביות עם להב דק בעוד עם להב עבה תוכלו לבצע משימות מורכבות יותר במטבח.
אינכם רוצים להצטייד בסכין כבדה מדי על מנת שתוכלו לתמרן עמה ככל שניתן – גודל הלהב הוא שקובע את העובי.
נוחות האחיזה
אין ספק שכדי לחתוך ביעילות ולפרקי זמן ממושכים, צריך להיות לכם נוח לאחוז בסכין בבטחה.
היום יש סכינים המחושלות כיחידה הומוגנית אחת ומחוזקות עם ניטים בעלות ידית מחוזקת ארגונומית שאפשר לאחוז בנוחות מבלי שפרק כף היד יכאב וכך גם למקסם את השליטה בפעולת החיתוך ולמנוע התכווצות ועייפות.
ידיות של סכין שף איכותית הן אנטי בקטריאליות המכילות חומר ייחודי שאמור למנוע התפתחות של בקטריות. בנוסף, ישנם יצרנים שמוסיפים גימור POM על גבי ידיות שנחשב לחומר המאופיין בקשיות גבוהה ועמידות בפני חומרי ניקוי וכך מאריכים את תוחלת החיים של הסכין.
העמידות של הסכין באה למבחן גם כאשר בוחנים באילו טמפרטורות הסכין יכולה לעמוד
כאשר בסכינים איכותיות במיוחד מדובר בעמידות במינוס 40 מעלות ועד 150 מעלות צלזיוס.
מותג נחשב ואחריות ממושכת
היות והעלות של סכיני שף גבוהה יחסית, כדאי מלכתחילה לבצע תחקיר ולבחור סכיני שף של מותגים בינלאומיים מובילים, שידוע שעומדים בסטנדרטים הגבוהים ביותר. כמו כן, יש לברר לכמה זמן תקפה האחריות על הסכין. ברגע שיש לכם סכין שף מקצועית וטובה תוכלו לגשת לעבודה!