מתכונים שלנו ושלכם

כאן תכירו את המתכונים האישים שלנו, של החברים שלנו וגם אתם תוכלו לתרום את המתכונים המיוחדים שלכם לרשימה.

שיהיה בתאבון

 יש לכם מה להוסיף? מעולה כתבנו לנו

הפטריות של דור -

כן כן מתחילים בצמחוני, לוקחים 2 חבילות פטריות שמפניון טריות, שופכים שמן זית ומתבלים בטוסקנה. את הפטריות שמים ברשת כבדים - תסמכו עלינו, זה הטריק! להפוך מדי פעם, תשאירו עד שנראה לכם שאפשר להוציא, אנחנו אוהבים לתת להם לשבת ככה טוב טוב. לתת לפטריות לנוח בצד כמה דק טובות ולהתקרר, וזהו - בתאבון! תספרו לנו אחרי על המחיאות כפים שקבלתם

  -הסלט של אבי

 3 חבילות פטרוזיליה קצוצות דק עם סכין
200 גרם אגוזי מלך קצוצים
200 גרם חמוציות ללא סוכר
שמן זית לפי הטעם
3 לימונים סחוטים (אפשר גם יותר)
קורט מלח
לערבב טוב ולהכניס למקרר, הטעם משתפר בכל יום שעובר.
מומלץ לאכול אחרי יום ולתקן טעמים עם התיבול

 

הקבב של גיל-

קבב ממולא בטחינה, לוקחים בשר טחון עם 30 אחוז שומן כבש, מוסיפים לו פטרוזיליה קצוצה ובצל לבן קצוץ (ממליץ על קיצוץ ידני) מוסיף תיבול של מלח פלפל וכמון.
מכין טחינה - טחינה גולמית עם שום טרי לימון מלח ומים.
מכניס להקפאה את הטחינה בכלי קרח.
מקדרר את הקבב,עושה שקע מכניס  את הקובית  טחינה הקפואה
סוגר על מנגל

 

פטריות בשר של זאק-
אני משתמש בבשר טחון עם שומן כבש ופטרולזיה שום ובצל קצוץ דק דק.
קונה פטריות בתפזורת לפי הגודל שנראה לי נכון משהו כמו 4-6סנטימטר מוציא את הרגל וממלא במקומה את התערובת קבב.
על המנגל אני מתחיל בצד של הפטריות על קבלת צריבה ואז מעביר לצד של הבשר כאשר מוכן ממליץ להמתין מספר דקות לקבלת פטריות רכות. בתאבון! 
מתכוני הנקניקיות של כפיר מהנקניקיות של צ'ורי Chori Sausages
מי לא אוהב מרגז? 🔥🌶
קילו בשר צלעות/צוואר/מכסה טחון
מבקשים מהקצב או טוחנים לבד פעם אחת, על דיסקית 3.5-4.5
350 גרם שומן בקר טחון
אפשר לשחק ולהחליף חלק מהבשר או השומן עם טלה, עובד נהדר
15-18 גרם מלח(להתחיל מנמוך ולתקן במידת הצורך)
7 גרם פלפל שחור
25 גרם פפריקה מתוקה
10-15 גרם פפריקה חריפה
10 גרם שאטה
7 גרם פלפל סודני גרוס
אפשר לשחק עם כמות החריף איך שאוהבים וגם להוסיף סוגים אחרים כמו צ'לי טרי, אבקת קאיין ועוד
4 גרם זרעי כוסברה טחונים
7 גרם כמון
3 גרם שומר טחון
15 גרם אבקת בצל
20 גרם שום כתוש
אנחנו אוהבים להוסיף גם כוסברה טרייה קצוצה דק לתערובת, לא חובה
120 גרם אבקת קרח(קרח כתוש במעבד מזון)
מזכירים, חובה לטעום לפני הנקנוק!
אם אתם לא טועמים את הבשר חי, אז תכינו קציצה קטנה ותטעמו.
לשים הכל טוב, לפחות 5-7 דקות, חייבים ליצור קשירה טובה.
מקררים במקפיא ל 20 דקות ובזמן הזה מכינים את מכונת הנקנוק, חייבים לעבוד עם מסה ממש קרה!
מנקנקים ומעבירים לקירור ללילה, או לכמה שעות לפחות.
אם לא מתכוונים לאכול תוך יומיים שלושה מעבירים להקפאה.
שיהיה בתאבון 🌶😎