מתכונים לטלה במעשנה

"ברוכים הבאים לעולם הטעמים של הטלה במעשנה! אם אתם אוהבים את הטעמים העשירים והעמוקים של בשר טלה מעושן, הגעתם למקום הנכון.
בעזרת טכניקות עישון מיוחדות ותבלינים מתאימים, נלמד איך להכין מנות שונות מבשר הטלה – מהמאכלים הקלאסיים ועד לשדרוגים מודרניים.
המתכונים שלנו כוללים טמפרטורות וזמני עישון מדויקים כדי להבטיח שהבשר שלכם יצא רך, עסיסי ומלא בטעמים.
הכינו את המעשנה שלכם, כי אתם בדרך למסע קולינרי בלתי נשכח!"


מתכון 1: כתף טלה מעושנת

מצרכים:

  • 1.5 ק"ג כתף טלה (מנוקה)
  • 4 כפות שמן זית
  • 2 כפות תבלינים (מלח, פלפל, רוזמרין, פפריקה, שום כתוש)

אופן הכנה:

  1. חמם את המעשנה ל-110°C (230°F).
  2. הברש את הכתף בשמן זית ובתבלינים מכל הצדדים.
  3. הנח את הכתף במעשנה ועשן במשך 4-5 שעות.
  4. הטמפרטורה הפנימית הרצויה: 75°C (165°F).

מתכון 2: צלעות טלה מעושנות

מצרכים:

  • 1 ק"ג צלעות טלה
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף תיבול (מלח, פלפל, פפריקה מעושנת, שום כתוש)

אופן הכנה:

  1. חמם את המעשנה ל-120°C (250°F).
  2. הברש את הצלעות בשמן זית ובתיבול.
  3. הנח את הצלעות במעשנה ועשן במשך 2-3 שעות.
  4. הטמפרטורה הפנימית הרצויה: 65-70°C (149-158°F) (לרמת עשייה מדיום).

מתכון 3: בשר טלה במרינדה של יין אדום ועשבי תיבול

מצרכים:

  • 1.5 ק"ג קוביות בשר טלה (לסטייקים או תבשילים)
  • 1 כוס יין אדום
  • 3 כפות שמן זית
  • 3 כפות תיבול (מלח, פלפל, טימין, רוזמרין, שום)

אופן הכנה:

  1. ערבב את היין, שמן הזית והתבלינים בקערה, והשרה את הבשר במשך 2-4 שעות במקרר.
  2. חמם את המעשנה ל-110°C (230°F).
  3. הנח את הבשר במעשנה ועשן במשך 3-4 שעות.
  4. הטמפרטורה הפנימית הרצויה: 75°C (165°F).

הערה: כל מתכון יכול להשתנות בהתאם למעשנה שלך ולסוגי העץ האהובים עליך. תמיד מומלץ להשתמש במדחום מזון כדי לבדוק את הטמפרטורה הפנימית.

אחריות: המידע והמתכונים המוצעים כאן הם לצורכי השראה בלבד. יש להפעיל שיקול דעת אישי בעת ההכנה.

 

ט.ל.ח

גורילה - כל מה שהבשר שלך צריך