טיפים ומושגים

בעמוד זה נעזור לכם להכיר מושגים מהתחום, שיטות בישול ועוד

יש לכם מה להוסיף? מעולה כתבנו לנו

סו וויד- מקור השם -צרפת ( תחת (וואקום 

בישול בוואקום תחת מים נותן לנו שליטה על מעלות קבועות ובישול אחיד מה שמקנה לנו מידות עשייה לכל הנתח בעזרת הסירקולציה של המים

מספר יתרונות בבישול בסו ויד : שומר לנו על ערכים תזונתיים של הירקות והבשר ריכוך בשר ושמירה על המיצים וארומות של הנתח, שמירה לאורך זמן ע"י הוואקום הבישול מתבצע בכלי מיועד שלרוב יגיע עם מכסה מתאים על מנת למנוע אידוי ובזבוז חשמל, ממולץ להשתמש בקופסא שתואמת למעלות גבוהות

 

(רברס סיר (צלייה הפוכה

מחממים את הגריל לחום בינוני-נמוך.
מחדירים את מד החום לחלק העבה ביותר של הנתח .

מניחים את הנתח על רשת גבוהה כך שיהיה רחוק ממקור החום.

כאשר הטמפ' הפנימית מגיעה ל50-55 מעלות, מוציאים את הנתח ונותנים לו לנוח במשך רבע שעה.

מחממים את הגריל לעוצמה גבוהה וצולים על דקה מכל צד

 

ראב-

תערובת תבלינים

 

צ'אנקים-

שבבי עץ, יש מבחר גדול לפי ארמות שונות , עניין של טעם

יישון בשר

?כיצד אוטמים את השקית

ניתן לאטום שקיות DryBag במגוון דרכים:
1
 באמצעות מכונת ואקום תעשייתית עם תא ואקום
(vacuum chamber), כלומר לבקש מהקצב שבחר לכם נתח טרי ומשויש לארוז לכם אותו בשקית שהבאתם מהבית.
2
 באמצעות מכונת ואקום ביתית עם "שנורקל" כדוגמת DZ-280/DZ-300 שיכולה לאטום שקיות חלקות.
3
לשכנע מכונת ואקום ביתית שאוטמת רק שקיות מחורצות, שמדובר בשקית מחורצת על-ידי שימוש בפס משקית מחורצת בפתח שקית DryBag.
4
להשתמש בשיטת הטבילה במים (Water displacement) ובאזיקונים

האם יש צורך בוואקום מלא?
אין צורך בוואקום מלא, מספיק ש-80% מפני הבשר נוגעים בשקית DryBag.

האם יש צורך במקרר מיוחד או ייעודי?
אין צורך במקרר מיוחד. שקיות DryBag נועדו לשימוש במקרר ביתי רגיל בטמפרטורה של 1-4⁰C ועדיף מקרר שנמצא בשימוש רגיל כדי שפתיחתו וסגירתו יאפשרו תנועת אוויר מסביב לשקית.
יש להנחיח את השקית על רשת ולא על מדף זכוכית/פלסטיק, כדי לאפשר הגעת אוויר לכל צדדי השקית.

 Btu- 

צריכת גז ומידת חום. 

הרבה שואלים האם מספר כלשהו של btu 

אכן מספיק או חזק... התשובה היא כל גודל של מנגל ורמת פיזור הלהבות מצריך משהו אחר ותואם למוצר. 

אין ספק שbtu גבוה לרוב יהווה יתרון אך עוצמה גבוהה מידי תהפך לשלילית היא תייבש את הבשר ואפילו תשרוף אותו. 

אנחנו ממליצים תמיד להשתמש בחום נמוך וקבוע ולהשתמש במד חום כדי לכוון ל"חום עקיף" הרצוי. 

ט.ל.ח